1 hónap alatt +5 kiló!?

Igen, sajnos nálam, most így áll a mérleg.

Már írtam nektek, hogy nehéz volt a február ilyen szempontból (betegségek, karantén, családi ügy, túlvállalás,stb.) és nehezen állok vissza a régi kerékvágásba. Beleestem én is abba a csapdába, hogy túl sokszor léptem vissza a komfortzónámba és benne is ragadtam jó mélyen. Eleinte nagyon zavart, ezért nem tudtam túllépni rajta, mert bántottam magam miatta. Ez egy ördögi kör:

… elégedetlen vagy magaddal, változtatni akarsz, nem sikerül (lehet, hogy nem is miattad), addig halogatod, amíg beletörődsz, eszel, indul az egész elölről...

Mielőtt azt mondanád, ugyan már +5 kiló, én örülnék annyinak, meg ugyan már nem is látszik.

De igen, látszik és érzem és mindenkinek más a mérce. A kitűzött cél pedig nem csak a -5 kiló, hanem az a forma, amit hosszú távon fenn is tudok/szoktam tartani. A jelenlegi állapot az átmeneti! Nem is a plusz kiló zavar, hanem, hogy nenem bírok úgy, ahogyan azt megszoktam.

…és persze nem a méret a lényeg, hanem, hogy jól érezd magad a bőrödben!

…na jó, egy kicsit a méret is számít!

Nem lehetsz mindig top formában! Néhány jó tanács, ami nekem is segitett, hogy könnyeben visszaállj!

  • Könnyebb és egészségesebb szinten tartani, mint jojózni! +/- 1-2 kiló ingadozás teljesen rendben van, főleg a női ciklus idején, de ha több a plusz, akkor idejében vegyél vissza! Segít a rendszeres mérlegelés!

  • Ne ostorozd magad, ha van időszak (1-2 hét) amikor tényleg annyi minden összejön, hogy az erőnléted sínyli meg! Ha visszaállsz a régi kerékvágásba, hamar visszajön! De minél több a szünet, annál nehezebb lesz!

  • Nincs olyan, hogy holnaptól, mert akkor addig annyi szemetet összeeszel, amennyit csak bírsz, mert ugye holnaptól tilos! Olyan legyen, hogy mostantól!

  • Kerüld a kísértést és azokat a helyzeteket, amikor elcsábulhatsz. Például, ne vásárolj olyat, amit nem lenne szabad megenned, olyan helyen találkozz a barátaiddal, ahol nem enni-inni kell.

  • Bevásárló listával menj vásárolni és ne térj el a listától! A pénztár előtt nézd át a kosaradat.

  • Ne gondolkozz túl sokat, csak csináld a dolgodat, ahogyan azt eltervezted.

Na de, most már elég. Ami 1 hónap alatt feljött, annak ugyanannyi idő kell, hogy lemenjen! Tudom, nekem sok szempontból könnyebb, az edzés részével nincs is gond, de a táplálkozás és az akaraterő része ugyanolyan nehéz.

Szóval, ne add fel, ha nem megy elsőre, főleg ha, a plusz kilók több év alatt jöttek fel, adj magadnak kicsivel több időt!

Ma reggeli mérlegelés: 69,6 kg
Ezzel és részletekkel 1 hét múlva jelentkezem.

Next
Next

Miért nem értékeljük amink van?